З'явилося відео, як жінка замінувала автомобіль Шеремета

Вибуховий пристрій під автомобіль Subaru, на якому журналіст Павло Шеремет поїхав на ранковий ефір, заклала жінка

Про це свідчать записи камер спостереження, оприлюднені "Обозревателем".

Запис зроблено за кілька годин до вбивства Шеремета. На відео видно, що в парі з жінкою працював чоловік.

Невідомий чоловік о 00:22 (час зафіксувала камера спостереження) підійшов до припаркованого автомобіля, на якому пізніше підірвався Шеремет. Чоловік присів біля водійської двері і підготував все для прикріплення вибухового пристрою, протер днище Subaru.

О 2:33 чоловік і жінка пішли у напрямку будинку, де жив Шеремет - з вулиці Ярославів Вал вниз на Івана Франка (по парній стороні) - на відстані близько 15 метрів один від одного.

Жінка несла в руці сумку або пакет - помітно, що ноша важка. За інформацією видання, слідство вважає, що саме в ній знаходилася бомба.

О 2:38 видно, що двоє зустрілися, перекинулись кількома словами і розійшлися по різних сторонах дороги. Чоловік став імітувати ходу людини, яка добряче випила.

Місце "зустрічі" кілерів. Скріншот Google Maps

О 2:39 чоловік пішов вниз, а жінка в цей час зупинилася біля автомобіля Subaru, ймовірно, дістала із сумки вибуховий пристрій і заклала його під днище (в районі водійського сидіння), після чого пішла. Процес закладки зайняв не більше хвилини.

За версією слідства, чоловік, стоячи через дорогу, "страхував" жінку-кілера.

Місце, де стояв автомобіль. Скріншот Google Maps

Джерело видання повідомило, що місце в глибині двору, де зазвичай паркували Subaru, виявилося зайнятим мікроавтобусом з іногородніми номерами. Щойно автомобіль цивільної дружини Шеремета Олени Притули поставили на вільне місце, бус виїхав.

Чи було це випадковістю - наразі невідомо. Однак перевіряється версія, що це було зроблено навмисно, для полегшення роботи кілерів - тобто щоб змусити водія Subaru поставити автомобіль подалі від вікон, в зручному для закладання вибухового пристрою місці.

Все по темі: Вбивство Павла Шеремета

Читайте також: Ким був загиблий журналіст Павло Шеремет