Людина, яка сприяла втечі "беркутівців", була разом із Євромайданом, – Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що людина, яка втопила зброю "чорної сотні" і сприяла втечі "беркутівців", була разом із Євромайданом

Про це повідомляє "Тиждень.ua".

Генпрокурор нагадав, що по "майданівських справах" справи 19-ти "беркутівців" передані в суд, 6 з них перебувають під вартою, ще по 13-ти йде досудове слідство, в тому числі, 5 також під вартою.

"Не пізніше кінця цього осені вони також підуть в суд", – сказав Луценко.

За словами прокурора, ще 36 "беркутівців" перебувають в розшуку, в тому числі, і керівник столичного "Беркута" і будуть заочно засуджені. Генпрокурор припустив, що і ці матеріали будуть передані до суду ще в цьому році.

"Що стосується зброї. Дійсно, за допомогою контррозвідки Міноборони ми знайшли зброю "чорної сотні", в тому числі, і снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна під час страшних кадрів стрільби з Жовтневого палацу по Майдану. Ми знайшли цю гвинтівку разом з великою кількістю автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої проходить по слідству. На жаль, це людина, яка, за нашою версією, за вказівкою Захарченко вивів "чорну сотню" з Києва, знищив зброю, втопив його, хоча сам він був разом з нами на Майдані", – повідомив генпрокурор.