Британський генерал переконує, що Путін готовий почати Третю світову

Путін може розпочати Третю світову війну в будь-який момент, а впродовж декількох годин він може прийняти рішення про вторгнення до Польщі

Про це заявив британський генерал Річард Шіррефф, колишній заступник головнокомандувача збройних сил у Європі (SHAPE), передає  "Польське Радіо".

"Саміт НАТО у Варшаві був переломним моментом для Альянсу. 28 держава мали особливу нагоду показати роль НАТО та його здатність до оборони Європи і трансатлантичного простору. Польща повинна відігравати у цьому особливо важливу роль", - повідомив він.

Він аналізує загрози, що створює Росія з огляду на стратегію НАТО з особливою увагою до північно-східного регіону: Польщі та країн Балтії.

Шіррефф вважає, що для виправдання війни із Заходом Путін може легко використати звичну їй пропаганду. Росія вже розпочала низку великих військових маневрів, а масова мобілізація проходить вздовж кордону зі Східною Європою.

"Існує велика підозра, що це може стати прикриттям для справжніх переміщень війська, що дозволило б російській армії розпочати війну так швидко, що НАТО не зможе її зупинити", - наголосив він.