Військових на Одещині годували лише булочками з чаєм

Міністр оборони України Степан Полторак здійснив перевірку якості продуктів харчування в одній із військових частин 28 окремої механізованої бригади ЗСУ, що на Одещині

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Під час перевірки продовольчих складів частини, холодильного устаткування, місць зберігання продуктів харчування військовослужбовців, овочесховища були виявлені запаси неякісних, зіпсованих продуктів харчування.

Усі продукти харчування зберігалися в антисанітарних умовах, температурний режим збереження продуктів не витримувався.

Полторак провів зустріч із представниками компанії-постачальника і наголосив, що з боку Міністерства оборони будуть вжиті заходи щодо негайного припинення виявлених недоліків, та за невиконання умов договорів контракти з постачальниками неякісної продукції будуть розірвані у судовому порядку.

Окрім цього, Міноборони доручило керівникові військової служби правопорядку Одеського гарнізону провести перевірку всіх видів діяльності військової частини та терміново доповісти про результати.

Відповідальні за контроль харчування посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності: одного з офіцерів, відповідального за тилове забезпечення у військовій частині, звільнено з посади.

"Ми опитали солдат у військовій частині, і вони відповіли нам, що нічого не їдять на обід, окрім чаю та булочок", - розказав під час перевірки начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Дмитро Марченко.

Фото: mil.gov.ua