У Єревані частина заколотників здалася поліції

Частина озброєної групи "Сасна црер", яка захопила будівлю поліцію в Єревані, здалася поліції

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням речника поліції Вірменії Ашота Агароняна, вночі на захоплену територію полку патрульно-постової служби проникли силовики. Сталася стрілянина, в якій поранень зазнали один поліцейський, лідер групи "Сасна црер" Павел Манукян та його син Арам.

Ще двоє членів групи, Гагік Єгіазарян і Арам Акопян, здалися співробітникам правоозоронних органів.

Троє поранених були госпіталізовані, поліцейський перебуває в стані середньої тяжкості, Павел Манукян і його син прооперовані й перевезені до реанімації.

Також, за інформацією силовиків, серед озброєних людей, які далі утримують будівлю поліції, є ще двоє поранених.

Ввечері 26 липня кілька тисяч людей знову вийшли на підтримку групи "Сасна црер" до захопленої будівлі.

Читайте також: "Хоробрі сасунці" проти влади. Чому знову сколихнуло Вірменію

17 липня озброєна група з близько 30 осіб захопила будівлю поліції в єреванському районі Еребуні. При цьому вони вбили одного з працівників поліції і кількох узяли в заручники, врешті відпустивши їх наступними днями після переговорів.

Група називає себе "Сасна црер", що можна приблизно перекласти як "Сасунські відчайдухи" – так вірменською називається стародавній епос, поза межами Вірменії більш відомий як "Давид Сасунський", про боротьбу вірмен проти арабських завойовників понад тисячу років тому. Історичний вірменський регіон Сасун, нині на території Туреччини, також став центром національно-визвольної боротьби вірмен у тодішній Османській імперії в XIX столітті.

Нападники відмовляються скласти зброю, вимагаючи звільнення керівника радикального опозиційного угруповання "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна, арештованого місяць тому за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників – відставка президента Вірменії Сержа Саргсяна.