Гонтарева спростувала інформацію ICU про покупку нею облігацій для Януковича

Національний банк підтримує передачу капіталів Віктора Януковича з "Ощадбанку" (облігації внутрішньої держпозики) до бюджету країни

Про це заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарева, повідомляє hubs.

"Хоч це і не монетарний запитання, чи не монетарного нашого комітету, але ми вже два роки озвучуємо свою позицію. Ці гроші були заарештовані на рахунках в "Ощадбанку" ще в серпні 2014 року, і Національний банк постійно підтримував позицію того, що спецконфіскація чи, або конфіскація через правильний судовий механізм, ми однозначно підтримуємо позицію, що ці гроші повинні бути спрямовані в бюджет і повинні поповнити наш бюджет. Тому повна підтримка з боку Нацбанку. Більш того, це ще й валюта, тому вони поповнять наші валютні резерви", - заявила Гонтарева.

При цьому глава НБУ спростувала інформацію компанії "Інвестиційний Капітал Україна", заявивши, що не купувала облігації для Віктора Януковича.

"Як людина, яка не купував ці облігації, я готова надати будь-яку інформацію. Я її вже надала два роки тому, вся ця інформація знаходиться в файлах. Це стара історія. Я навіть не знаю, про що ви мене питаєте", - зазначила чиновниця.