В Одесі планують провести ЛГБТ-фестиваль і марш рівності

Представники секс-меншин вирішили провести 10-14 серпня другий фестиваль квір-культури "Одеса Прайд 2016" та марш рівності, спрямований на відстоювання прав представників ЛГБТ-спільноти

Про це повідомив прес-секретар оргкомітету Фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016" Кирило Боделан, передає "Укрінформ".

"У четвер ми подали заявку до Одеської міськради на проведення вуличної акції 13 серпня в рамках Фестивалю квір-культури "Одеса Прайд 2016", що відбудеться 10-14 серпня. Готуємось провести нашу правозахисну ходу на одній з вулиць міста, яку було погоджено з мерією. Розраховуємо вивести на новий рівень діалог про права людини і протидію дискримінації уразливих груп суспільства", - зазначив Боделан.

Фестиваль пройде під гаслом "Одеса Прайд за вільне місто". Що стосується вуличної акції, то мерія може, як і торік, звернутися до суду з позовом про заборону ходи в рамках фестивалю, додав Боделан.

У серпні 2015 року Одеська міськрада подала судовий позов з вимогою заборонити проведення будь-яких заходів у рамках фестивалю "Одеса Прайд 2015". Суд задовольнив позов про заборону маршу, призначеного на 15 серпня, однак близько 20 учасників і учасниць фестивалю провели в центрі міста протестні пікети.