Заступник Кличка розповів, як боротимуться із засиллям зовнішньої реклами

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков вже отримав вказівку провести реформування зовнішньої реклами

Про це він розповів в інтерв`ю Еспресо.TV.

"Я отримав доручення від міського голови Віталія Кличка провести реформування зовнішньої реклами. Наголошую: не реформу рекламного ринку, а реформування розміщення зовнішньої реклами", - зазначив Резніков.

За його словами, у мерії вже розробили нові правила, які розміщені на сайті міськадміністрації. Він також наголосив, що вже відбувається громадське обговорення, а восени депутати міськради проголосують, і будуть введені певні обмеження.

"Насамперед, закладено принцип безпеки пішоходів, водіїв та пасажирів: рекламні конструкції не можна буде розміщувати за 10 метрів до перехрестя чи пішоходного переходу, за 30 метрів від зупинкового комплексу, на транспортних розв’язках, щоб водій не відволікався. Звісно, це значно звузить можливість розміщення зовнішньої реклами", - сказав чиновник.

Другим кроком буде розробка схем розміщення реклами. Третій крок передбачає введення ситеми конкурсного отримання права на розміщення зовнішньої реклами. Це робиться для того, щоб прибрати корупційну та суб’єктивну складову вирішення цього питання.

"Будь ласка - електронні торги, конкурс, хто місту заплатить більше, той і отримає на 5 чи 7 років право на розміщення. Учасники рекламного ринку вважають, що кількість реклами зменшиться на 75-80%, тож місто зможе легше дихати", - закінчив він.