Еквадор дозволив Швеції допитати Ассанжа в посольстві

Влада Швеції та Еквадору домовилися про зустріч із засновником порталу WikiLeaks Джуліаном Ассанжем, який звинувачується шведськими властями в зґвалтуванні

Про це  повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на заяву МЗС Еквадору.

Генеральний прокурор країни позитивно відповів на поданий Швецією в червні запит про зустрічі та бесіди з Ассанжем. Зустріч пройде в посольстві Еквадору в Лондоні, її дата буде призначено найближчим часом.

Перша пропозиція зустрітися з Ассанжем для допиту на території посольства Еквадору зробив шведській владі чотири роки тому, наголошується в заяві.

"Протягом більш ніж чотирьох років уряд Еквадору пропонує організувати допит Джуліана Ассанжа на території посольства Еквадору у Великій Британії, а також пропонує інші політичні і юридичні заходи, які могли б задовольнити всі сторони, залучені в юридичний процес проти Джуліана Ассанжа", - йдеться в заяві.

Юридичною підставою для допиту буде підписана країнами в минулому грудні угода про співробітництво в боротьбі зі злочинністю, додає МЗС Еквадору, підкреслюючи, що Ассанжа на території країни як і раніше, надано притулок.