На телеканал комуністів наклали штраф

На ТОВ "Гамма-консалтинг" накладено штраф через те, що компанія не мовить на супутнику

Про це повідомляє Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

Таке саме порушення було зафіксоване рішенням Національної ради від 14 квітня 2016 року, коли регулятор застосував до компанії санкцію "оголошення попередження". Повторні моніторинги, проведені у травні, засвідчили, що вони не усунули порушення законодавства, у зв’язку з чим було призначено позапланову перевірку.

Її результати підтвердили, що ТОВ "Гамма-консалтинг" далі не мовить на супутнику, що є порушенням вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Нацрада вирішила накласти на ТОВ "Гамма-консалтинг" штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору - 7250 грн. – за порушення зазначених норм закону. Також ліцензіата зобов’язано протягом одного місяця із дня ухвалення цього рішення привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства. У разі невиконання цього рішення Нацрада може призначити позапланову перевірку або застосувати санкції, передбачені чинним законодавством.

Генеральним директором телеканалу є син лідера українських комуністів Андрій Симоненко, власниками виступає родина Петра Симоненка.