Стало відомо, про що "Антонов" домовився з Китаєм щодо літака "Мрія"

ДП "Антонов" домовився з китайською Airspace Industry Corporation of China (AICC) про добудову другого Ан-225 і фінансування будівництва партії літаків Ан-178

Про це повідомив президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба, інформує "Ліга".

"Є угода, яка передбачає подальшу співпрацю. Окремі контракти потім будуть підписані. Ми підтверджуємо наміри добудувати другу "Мрію", модернізуємо її і продамо Китаю", - сказав Коцюба.

За його словами, йдеться про планер, який стоїть на заводі "мертвим вантажем".

Він додав, що "не йде мова про якусь передачу прав власності, технологій, або продажу "Мрії".

Також, за словами Коцюби, з представниками AICC обговорювалося розширення співпраці за проектом Ан-178.

"Вони паралельно зобов'язалися авансувати виробництво літаків Ан-178. Це йтиме паралельним проектом. Це велика транспортна корпорація і їм потрібні такі літаки для використання у своїх хабах", - сказав Коцаба.

За його словами, йдеться про підписаний минулого року меморандум на виробництво 25 літаків Ан-178.

Як повідомила прес-служба ДП "Антонов", підписана угода передбачає на першому етапі побудову другого модернізованого екземпляра Ан-225 в Україні і постачання його компанії AICC. На другому етапі - створення спільного серійного виробництва Ан-225 в Китаї за ліцензією ДП "Атонов". Обидва етапи будуть реалізовані за умовами окремих контрактів.

Другий екземпляр літака готовий на 60-70%. Ще з радянських часів залишилися центроплан, фюзеляж і крило. Літак планувалося добудувати на заводі "Антонов" за наявності грошей.