В Одесі розігнали "антитруханівський майдан"

Група людей, яка розігнала так званий антитруханівський майдан, пояснювала це необхідністю звільнити центр Одеси для святкування Дня міста

Про це у ефірі Еспресо.TV cказала одеська журналістка Діана Хрущова.

"Конфлікт почався біля 9 ранку. Група активістів кількістю у 50 осіб підійшли до наметового містечка, яке стоїть там з квітня. Ця група попросила прибрати намети та барикади. Вони мотивували такі дії тим, що завтра буде День міста і для туристів буде не найкраща картинка", - сказала Хрущова.

За її словами, коли противники мера Труханова відмовились прибирати намети, виникла сутичка, полетіло каміння. Під час сутички використовувались електрошокери, травматична зброя. Як мінімум четверо людей постраждали. Четверо людей затримано.

За словами керівника одеської поліції Георгія Лорткіпанідзе, причиною конфлікту став той факт, що сторони не змогли досягти угоди про звільнення площі на час святкування Дня Міста.

“Одна із сторін пропонувала інший (як виняток на один святковий день) прибрати з площі намети і відновити протест 3 вересня. На початку переговорів між мітингуючими була досягнута згода, проте в останню мить одна із сторін відмовилася виконати умови домовленості, що викликало конфлікт. У результаті група осіб, що пропонували звільнити площу, разом зі своїми наметами прибрала намети іншої групи протестуючих", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як уточнили у одеській поліції, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Всі обставини даної події встановлюються. Триває слідство.