Лещенко відмовився коментувати наявність в нього банківських рахунків, не зазначених в його декларації

Народний депутат Сергій Лещенко відмовився коментувати Еспресо, чому він не зазначив в декларації наявність банківських рахунків

Зазначимо, після скандалу, в якому нардеп Сергій Лещенко обслуговувався в "Сбербанку Росії", він пояснив сайту "Обозреватель", що має декілька рахунків в різних банках.

На питання видання "у вас є рахунок в цьому банку? (Сбербанк Росії. - Ред)" Лещенко відповів: "У мене є рахунки в різних банках, в тому числі в цьому".

Але в декларації народного депутата Сергія Лещенка на сайті Верховної Ради за 2015 рік у розділі "Відомості про вклади в банках, цінні папери та інші активи" задекларовано тільки цінні папери на 24 тисячі гривень.

Жодні банківські рахунки і суми грошей в них не вказані.

Проаналізувавши декларації інших нардепів на сайті Верховної Ради, можна побачити, що зазвичай депутати вказують свої банківські рахунки та в яких саме фінустановах вони їх тримають, а також суми.

В декларації депутата Лещенка жодних рахунків в банках немає. Тому невідомо, звідки раптово за 2016 рік ці рахунки з'явились у нього.

Еспресо.TV запитало у Сергія Лещенка, чому він не задекларував свої рахунки. Спочатку він сказав, що не може зараз говорити, а потім не відповідав на численні телефонні дзвінки редакції.

Нагадаємо, вчора народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка зняли під час обслуговування у VIP-залі Сбербанку Росії. Свою появу в банку він пояснив тим, що нібито здійснював платіж на рахунок Держказначейства України.