"Пласт" просить українців бойкотувати електронні сервіси Росії

Національна скаутська організація України "Пласт" закликає кожного пластуна, пластові проводи всіх рівнів автоматично ігнорувати сервіси, які зареєстровані в доменній системі "ru"

Про це йдеться на офіційному сайті "Пласту".

"Це означає, зокрема, що потрібно виключити відповідні електронні адреси з усіх пластових розсилань в інтернеті та видалити усі пластові сторінки у відповідних соціальних мережах (Вконтакте, Однакласники та ін.)", - йдеться в повідомленні.

Ігнорувати російські сервіси закликають, допоки діятиме законодавство Російської Федерації, яке порушує право на конфіденційність користувачів інтернету.

"Кожен запит у пошукових системах саме українською мовою робить популярнішим і комерційно успішнішим україномовний зміст інтернету. Кожен видалений акаунт (ваш і ваших друзів) в російських соціальних мережах обмежує можливості і вплив імперського Кремля в Україні", - кажуть у "Пласті".

В організації пропонують користуватися низкою сервісів, які не порушують авторські права та дотримуються міжнародного права. Зокрема, музичні сервіси - Apple music, Google music, SoundCloud; відео - Youtube, Vimeo; соцмережі - Facebook, Google, Twitter, Instagram.