У Ростові кримським татарам дали від 5 до 7 років колонії

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, де з 1 червня слухається справа кримських мусульман за звинуваченням їх у зв'язках з "Хізб ут-Тахрір", оголосив 7 вересня вирок

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Згідно з рішенням суду, севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада називає організатором осередку "Хізб ут-Тахрір", засуджений до семи років колонії загального режиму. 

Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов і Нурі Прімов отримали по п'ять років виправної колонії також загального режиму.

На засіданні 31 серпня Руслан Зейтуллаєв закликав суд прийняти справедливе рішення. Він наголосив, що рішення щодо всіх чотирьох кримських мусульман було прийнято до того, як їх етапували в Ростов.

Адвокат Еміль Курбедінов назвав абсурдними версії слідства і вказав на відсутність доказів щодо так званих злочинів кримчан.

Суд над Русланом Зейтуллаєвим, Рустемом Ваітовим, Нурі Прімовим і Фератом Сайфуллаєвим почався в червні. Їх заарештували взимку 2015 року в Севастополі і звинувачують в участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір".

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

Читайте також: 17 років колонії за книжки. Як у Ростові судять кримчан за "ісламський тероризм"