Льовочкін і Фурсін причетні до розкрадання коштів Каськівим, - ЗМІ

До розкрадання державних коштів екс-головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславом Каськівим причетні нардепи Сергій Льовочкін та Іван Фурсін

Про це йдеться в розслідуванні Слідство.Інфо.

Так, слідчі провели масштабне розслідування і їм вдалося встановити ланцюжок, за яким 95 млн грн, виділених інвестору проекту "Якісна вода" компанії Торговий дім "Борисфен", зникли з країни.

Гроші перевели з гривень на долари і перевели в Кіпр,після чого кіпрська компанія розподілила валюту між трьома компаніями - однією кіпрською і двома з Віргінських островів.

При всьому цьому в цій системі активно працював латвійський банк Trasta komercbanka. Кілька років тому саме він фігурував у гучному скандалі з так званими вишками Бойка разом з нині народними депутатами і дуже близькими бізнес-партнерами Сергієм Льовочкіним та Іваном Фурсіним.

У 2015 році паралельно з розслідуванням розтрат інвестиційних грошей в Одесі відбувалися судові засідання, в яких основними фігурантами були обидві віргінські компанії. Обидві фірми тісно пов'язані з банками Trasta komercbanka та "Містобанк", ниточки від яких ведуть до Фурсіна.

На суді одну з фірм "Макнамара Холдінг" предствляла Ірина Майборода, яка раніше очолювала благодійний фонд Фурсіна, а зараз є членом спостережної ради "Містобанку", яка представляла в Україні інтереси віргінців, що, в свою чергу, отримували виділені на проект для очищення води для українців гроші. Це свідчить про пов'язаність віргінських компаній з Фурсіним.

Фурсін є членом неформального газового угруповання, куди крім нього входять Дмитро Фірташ, Юрій Бойко і Сергій Льовочкін.

Саме Фурсін був молодшим партнером фірми та російського "Газпрому" в скандальній компанії "Росукренерго". Також у Фурсіна дуже тісні бізнесові відносини з Льовочкіним та його родиною, а ще із засновником латвійського Trasta komercbanka Ігорем Буймістером та його колегою Чарльзом Трехерном. Усі вони тепер серед акціонерів "Містобанка".

Це є ще одним доказом можливої причетності Фурсіна до грошей з нацпроектів, оскільки рахунки віргінців були відкриті саме в Trasta komercbanka.

Відповісти на запитання журналістів з цього приводу Фурсін відмовився.