Bank of America прикинув ймовірність того, що людство живе у матриці у 50%

Bank of America Merrill Lynch в своїй записці для клієнтів оцінив ймовірність того, що людство насправді існує в матриці, тобто є об'єктом комп'ютерного моделювання

Про це пише The Business Insider.

Шанси того, що "світ, який ми сприймаємо як "реальний", насправді просто імітація", оцінені в 20-50%.

Компанія посилається на коментарі американського бізнесмена Ілона Маска, американського астрофізика Ніла Деграссі Тайсона і шведського філософа Ніка Бострома.

"Багато вчених, філософи і бізнес-лідери вважають, що існує 20-50% ймовірність того, що люди вже живуть у віртуальному світі комп'ютерного моделювання", - наголошується в документі.

Аналітики банку нагадують, що в квітні 2016 року дослідники зібралися в Американському музеї природничої історії, щоб обговорити цю проблему. Було, зокрема, висловлено аргумент, що людство вже наближається до технології фотореалістичного 3D-моделювання, в якому можуть брати участь одночасно мільйони людей.

Таким чином, можна припустити, що з досягненнями в області штучного інтелекту і віртуальної реальності, при нарощуванні обчислювальної потужності, в майбутньому цивілізація могла б запустити моделювання своїх предків.

BAML також виділяє три ймовірні сценарії розвитку людства, які виділив Бострем. Перше - вимирання до того, як воно досягне "постлюдської" стадії. Друге - людство досягне постлюдського існування, але не буде займатися моделюванням еволюційної історії. Третій варіант - "ми вже знаходимося в матриці".

При цьому, на думку філософа, "якщо ми зараз живемо в симуляції, наші нащадки майже напевно ніколи не запустять моделювання життя предків".