На Сумщині митники викрили вугільну схему на 2 млн грн

Сумська митниця ДФС викрила злочинну схему підробки документів на імпорт вугілля майже на два мільйони гривень

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Працівники Сумської митниці ДФС за сприяння управління власної безпеки Головного управління ДФС у Сумській області та прокуратури Сумської області викрили злочинну схему підробки документів. Справа стосувалася імпортованого вугілля майже на 2 мільйони гривень, що було завезене для подальшої реалізації на всій території України", - йдеться у повідомленні.

8 вересня 2016 року керівництво підприємства-порушника надало до митного оформлення в режимі "Імпорт" митну декларацію на товар "Вугілля кам'яне" вартістю майже $74 тис. (майже 1,9 млн грн).

Для встановлення характеристик товару посадовими особами митного поста "Центральний" Сумської митниці ДФС було направлено запит до спеціалізованої лабораторії з експертизи та досліджень ДФС. В результаті встановлено, що подане до митного оформлення вугілля відноситься до різновиду твердої осадової породи - антрацит.

Іншого разу вартість вугілля у поданій підприємством декларації на товар "вугілля кам'яне" склала $4,4 тис. (майже 109 тис. грн). Документи для оформлення подавалися за тією ж схемою, а експертизою ДФС було встановлено, що це, як і попередньо, - антрацит.