Лікар розповів про діагноз Клінтон

Передвиборний штаб кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон оприлюднив лист її лікуючого лікаря з діагнозом захворювання

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з діагнозом, у Гілларі Клінтон "легка, не заразна форма пневмонії". Їй прописаний курс антибіотика левакін. Клінтон швидко піддається лікуванню.

У листі також є результати аналізів крові та інші загальні показники життєдіяльності організму кандидата - від рівня холестерину до тиску крові, - які, за словами медиків, свідчать про хороший стан здоров'я і низькою небезпекою різних захворювань, притаманних людям її віку.

Клінтон вирішила оприлюднити ці дані, щоб остаточно відповісти на чисельні запитання про її здоров'я, що з'явилися після того, як їй довелося раптово покинути заходи пам'яті жертв терактів 11 вересня.

На відеоплівці, знятої під час її посадки в автомобіль, видно, що їй допомогла втриматися на ногах її охорона. Помічники Клінтон кажуть, що це був результат зневоднення організму. За їхніми словами, це сталося через те, що вона відкинула рекомендацію лікаря, який діагностував двома днями раніше пневмонію, і вирішила не скасовувати заплановані заздалегідь щоденні публічні заходи.