Засуджено трьох активістів, які у 2014 зривали концерт Ані Лорак

Печерський райсуд Києва засудив до 4 і 3 років в'язниці умовно трьох громадян, які брали участь у масових заворушеннях при спробі зриву концерту співачки Ані Лорак у Палаці "Україна" в листопаді 2014 року

Про це йдеться у рішенні суду від 12 вересня, передає Еспресо.TV.

Підсудні, а саме студент Національного університету біоресурсів з Полтавщини, студент історичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка та безробітний з професійно-технічною освітою з Львівщини 27 листопада 2014 року разом із групою інших осіб брали участь у заворушеннях у палаці "Україна".

"Вони кидали в правоохоронців курячі яйця, каміння, піротехнічні вироби, а також наносили їм удари руками, ногами та іншими предметами, супроводжуючи свої дії нецензурною лайкою", - наголошується в повідомленні.

На засіданні обвинувачені частково визнали провину в скоєнні інкримінованого їм злочину.

Студент Нацуніверситету біоресурсів заявив, що прийшов на мітинг в камуфляжному одязі, масці-балаклаві і з кастетом, але зброю проти міліції не застосовував і нікого не бив.

Другий підсудний заявив, що в акції брати участь не збирався, але, побачивши афішу концерту, обурився і в загальному натовпі мітингувальників один раз вдарив ногою по щиту міліціонера.

Третій підсудний визнав, що брав участь в акції протесту, але заявив, що нікого не бив і ніяких хуліганських дій не вчиняв.

Проте суд визнав усіх трьох винними в злісному хуліганстві і засудив до умовних термінів.