У Держдепі привітали доповідь комісії щодо MH17

У Вашингтоні привітали проміжну доповідь Міжнародної комісії з розслідування аварії "Боїнга" MH17 і висловилися за притягнення до відповідальності винних у загибелі людей

Про це повідомляє офіційний сайт Державного департаменту США.

"США вітають проміжну доповідь Спільної групи з розслідування аварії рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній", - йдеться в заяві офіційного представника держдепартаменту США Джона Кірбі.

За словами Кірбі, висновки слідчої групи "підтверджують заяву держсекретаря (Джона, - ред.) Керрі в наступні після трагедії дні про те, що MH17 був збитий зенітно-ракетною установкою "Бук", випущеною з території на сході України, контрольованою підтримуваними Росією сепаратистами".

"Група також виявила, що установку "Бук" було транспортовано з Росії в підконтрольний сепаратистами регіон України до інциденту, і повернуто в Росію після того, як установка була використана для збиття MH17", - сказав Кірбі.

Він підкреслив, що "ніщо не може применшити скорботи тих, хто втратив близьких у той трагічний день".

У той же час, зазначив дипломат, "ця заява - ще один крок до залучення до суду відповідальних за цей кричущий напад".

"США продовжать працювати зі Спільної групою з розслідування. Ми закликаємо всі країни, які здатні посприяти до повномасштабної співпраці з тим, щоб притягнути винних до відповідальності", - наголосив Кірбі.

Все по темі: Звіт щодо MH17

Читайте також: Удавка на шиї Путіна: МН17 збили з російського "Бука"