Ляшко жорстко відповів ізраїльському президенту

Фраза Реувена Рівліна щодо участі бійців ОУН у переслідуваннях євреїв - це вимога до української влади переглянути оцінки історичних подій, і вона стала відповіддю на окремі кроки в декомунізації та перейменуваннях

Таку думку в коментарі для Фром-юа висловив український політолог Вадим Карасьов.

В той же час, висловлення подібної оцінки з високої трибуни парламенту - це вже вихід "на слизьке", тому що реакція українського суспільства на подібні тези була прогнозованою, – вважає експерт.

"Проте, галас здійнявся в основному у соціальних мережах, а офіційні особи фактично проігнорували цю заяву – зауважив Карасьов. - Єдиним із топ-політиків, хто публічно і різко опонував ізраїльському Президенту, став лідер Радикальної партії Олег Ляшко. В принципі, така реакція могла би стати і моделлю для офіційних спікерів: нагадати про визнання Голокосту українським парламентом, підкреслити, що злочинці не мають національності, та закликати до стійкої співпраці між країнами у майбутньому.

Мабуть із цієї ситуації всі сторони повинні зробити висновки: служба протоколу ізраїльського президента має краще прогнозувати реакцію слухачів, українська влада краще пояснювати тим же ізраїльтянам свої кроки по оцінці історичних подій, а політики  - захищати честь та національні інтереси країни".