В уряді анонсували початок проекту концесії держпідприємств

Міністерство інфраструктури розпочало роботу над проектом концесії державних підприємств

Про це заявила  заступник Міністра інфраструктури України Надія Казначеєва, повідомляє прес-центр Міністерства.

Вона відвідала Спеціалізований морський порт "Октябрьск" в Миколаївській області та Херсонський морський торговельний порт разом з представниками міжнародних фінансових організацій.

За її словами, "Октябрьск" вже було передано у концесію в рамках державно-приватного партнерства. Адже порт має великий потенціал для розвитку і залучення вантажів.

Перебуваючи на Херсонщині, Казначеєва зазначила, що концесія державних підприємств є найбільш ефективним інструментом для залучення інвесторів.

"Сподіваємось, що наш пілотний проект, до якого входить, зокрема, Херсонський морський торговельний порт, буде успішним. І в це віримо не тільки ми, а й наші міжнародні партнери. Сподіваємось, на початку грудня цього року почнемо роботу над документами для проведення конкурсу. Паралельно ми працюємо над розробленням проекту нового закону про концесію. Світовий банк займається подібними проектами по всьому світу, і його участь означає гарантування високого рівня професіоналізму, відкритості та прозорості процесу", - наголосила вона.