Лутковська просить російського омбудсмена взяти на контроль справу Сущенка

Офіс омбудсмена Валерії Лутковської направив листа російській колезі Тетяні Москальковій із проханням встановити деталі затримання, умови утримання журналіста Романа Сущенка

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас вже є відпрацьований механізм співпраці через уповноваженого в РФ. Сьогодні вже буде відправлено листа з офіційних каналів від уповноваженого Лутковської на ім'я Тетяни Москалькової в Росії", - розповів представник омбудсмена Михайло Чаплига.

Він уточнив, що у своєму запиті українська сторона просить встановити обставини затримання, а також уточнити, чи не були застосовані тортури, зокрема чи не було психологічного тиску на Сущенка.

"Хочемо також встановити обставини затримання і зрозуміти, чому не були сповіщені консульські установи України і родичі, як було забезпечено право на захист, тому що, як ми знаємо, з адвокатом Фейгіним тільки сьогодні був укладений договір, а ми знаємо, що до цього вже було засідання суду і обрання йому запобіжного заходу. Що відбувається зараз, у яких умовах він перебуває, чи не застосовуються до нього тортури, стан його здоров'я та іншу інформацію, яку нам зможе надати пані Тетяна", - поінформував представник омбудсмена.

За словами Чаплиги, представнику на громадських засадах у РФ Володимиру Шрейдлеру вже дали усне доручення, щоб він по можливості моніторив ситуацію навколо затримання українського журналіста і надавав інформацію українському омбудсмену.

В ефірі одного з телеканалів Чаплига підтвердив факт відправки листа Москальковій.

Все по темі: Затримання журналіста у Москві