Російський ВТБ втратив $1,36 млрд через українські санкції

Українські санкції виявилися жорсткішими за санкції Європейського Союзу

Про це заявив перший заступник голови ВТБ Юрій Соловйов в інтерв'ю "Комерсанту".

"Загальні втрати групи ВТБ від ситуації в Україні оцінюємо в 85,4 млрд руб. Ми, на жаль, продовжуємо перебувати під тиском. Україна ввела санкції щодо російських банків. Причому ці санкції жорсткіші, ніж європейські. Зараз нам практично заборонено докапіталізувати свої українські банки. В результаті ми фактично змушені розлучитися з українським БМ-банком ", - розповів Соловйов.

При цьому він висловив надію, що доля банків групи в Україні буде вирішена в найближчому майбутньому.

"Ми хотіли продати наш банк" ВТБ Україна ", і у нас були реальні покупці. Але ми не домовилися ні з одним з них. У нас в Україні є капітал у вигляді міжбанківських кредитів, і ми хотіли б повністю його вивести. Але в Україні зараз мало вільного капіталу, і потенційні покупці були зацікавлені в тому, щоб ми частково або повністю залишили міжбанківські кредити, а ми до цього не готові ", - заявив він заступник голови ВТБ.

Назвати конкретних покупців Соловйов відмовився, заявивши при цьому, що це представники українського бізнесу. Переговори тривають, але поки не привели ні до чого конкретного. Однак в тій ситуації, коли групі не вдається продати український банк, існує чіткий план по роботі з активами. Перш за все йдеться про тих позичальників, які намагаються не платити.