Анонсовано металеву механічну клавіатуру Xiaomi за ціною $45

Компанія Xiaomi на своїй краудфандинговій платформі показала недорогу механічну клавіатуру для ПК

Про це повідомляє Tech Today з посиланням на Gizmochina.

Щоб зарезервувати право отримати свій екземпляр після початку поставок, необхідно внести $45. Очікується, що поставки розпочнуться до 29 листопада.

Клавіатура Xiaomi Mechanical Keyboard (офіційна назва поки точно невідома, хоча деякі джерела оперують назвою Mi Keyboard) пропонує скорочену розкладку з 87 клавішами, без цифрового блоку, як у більшості ноутбуків. Ковпачки клавіш виготовлені з напівпрозорого полікарбонату і вкриті ABS-пластиком білого кольору. Ковпачки є змінними, нанесені на них символи стійкі до зношування.

Конструкція клавіатури складається із шести шарів. Корпус виконаний з алюмінію, має якісну обробку і підвищену стійкість до зношування. Розміри пристрою складають 358х128х31,6 мм при вазі 940 г.

У клавіатурі встановлені перемикачі TTC Red із заявленим ресурсом у 50 млн спрацьовувань, так що пристрій цілком підійде для ігор. За обробку команд відповідає 32-розрядний мікропроцесор STMicroelectronics. Частота опитування становить 1000 Гц, що відповідає часу відгуку 1 мс. Пристрій коректно обробляє одночасне натискання до 11 клавіш.

Новинка оснащена регульованим світлодіодним підсвічуванням (3528 світлодіодів) з шістьма рівнями яскравості. Користувач може змінювати колір підсвічування клавіш від холодного білого до теплого білого та помаранчевого.

Клавіатура спроектована з урахуванням вимог ергономіки. Вона має ніжки, які дозволяють розташувати її під кутом 6° для запобігання затікання рук під час тривалої роботи.

До комп’ютера клавіатура підключається по інтерфейсу USB.