НАБУ підтвердило махінації Заліщук з деклараціями

Нардеп від БПП Світлана Заліщук вказала придбану у 2014 році квартиру у декларації за 2013 рік

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Під час аналізу відомостей про фінансово-майновий стан Світлани Заліщук НАБУ виявило певні неточності. По-перше, народний депутат вказала придбану у 2014 році квартиру у декларації за 2013 рік. По-друге, цивільного чоловіка Світлана Заліщук вказала в декларації лише за 2015 рік", - йдеться у повідомленні Бюро.

З огляду на викладене, НАБУ не побачило підстав для порушення кримінального провадження через відсутність даних про можливі корупційні джерела отримання коштів для придбання житла.

"Матеріали інформаційно-аналітичної перевірки будуть скеровані до Національного агентства з питань запобігання корупції для подальшої оцінки", - зазначено у повідомленні НАБУ.

У НАБУ повідомили, що доходи народного депутата Заліщук за даними ДФС у період з 2011 по 2014 рр включно сукупно склали 922 848 грн.

Квартиру у місті Києві вона придбала у 2014 році до моменту обрання народним депутатом разом зі своїм цивільним чоловіком – очільником офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом. Кошти в сумі 36 тис. дол. США були надані самою народною депутаткою, решта вартості квартири – сплачена коштом її цивільного чоловіка.