Генерал НАТО: Європі є чим відповісти на ядерний шантаж Росії

У Кремлі знають, що плутонієм володіють американці та інші натівські країни, наприклад Франція чи Велика Британія, які також мають ядерну зброю

Про це в інтерв'ю Еспресо.TV розповів віце-командувач трансформаційного командування НАТО, генерал польської армії Мечислав Бєнек.

Бєнек вважає, що навряд "в адміністрації Путіна знайдеться хтось, хто вирішить застосувати ядерну зброю, бо вона обосічна і двостороння".

Він назвав це обопільним винищенням, тому "до цього, певно, не дійде".

"(Країни-члени НАТО, - ред.) висловлюють свої застереження (щодо ядерних погроз, - ред.), але водночас зверну увагу, що в кінцевій декларації Варшавського саміту йдеться не лише про конвенційні засоби оборони, але також про ядерну зброю. Про це ніколи раніше забагато не говорилося, хоча НАТО володіє ядерною зброєю. Її склади розміщені і на території Європи, тобто не тільки в США", - зазначив Бєнек..

За його даними, Франція і Велика Британія призначають частину свого ядерного потенціалу для засобів спільного захисту, і "росіяни про це знають".

"І тому це радше шантаж, що має застрашувати держави, підважити їхню солідарність, адже основна засада НАТО – це солідарність, це спільнота вартостей", - наголосив Бєнек.