В’єтнамський Abibas. На Одещині накрили шість цехів "брендового" одягу

Оперативники виявили в Одеській області шість нелегальних цехів з пошиття одягу та сумок під брендами відомих торгових марок

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

На підпільному виробництві працювало 26 громадян однієї з країн Азії. Частина іноземців потрапили на територію України нелегально, а інші - перебувають з порушеннями міграційного законодавства.

Проживали "робітники" в тих місцях, де й працювали. А в помешканні одного з власників підпільного цеху під час обшуку було вилучено паспорти нелегалів, які чоловік зберігав для примусового утримання і впливу на робітників.

Під час обшуків вилучено близько 40 швейних станків, інше обладнання для виробництва одягу, готова продукція. Серед вилученого, зокрема, зимові чоловічі та дитячі куртки, чоловічій та жіночій спортивний одяг, сумки.

Також оперативниками виявлено кліше відомих брендів, які використовувалися для підробки "фірмового найменування", лекала і значну кількість сировини для виготовлення продукції.

На даний час проводяться подальші слідчі дії. Вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за статтею 229 (Незаконне використання товарного знака) Кримінального кодексу України.