Кілька московських кінотеатрів відмовилися показувати фільм Манського про Північну Корею

Вісім московських кінотеатрів відмовилися показувати фільм документаліста Віталія Манського "У променях сонця", присвячений Північній Кореї

Про це повідомляє Мeduza.

Картина повинна вийти в прокат 27 жовтня. Режисер розповів, що відмова надійшла від семи кінозалів державної мережі "Москіно", а також від кінотеатру "Ельдар", який послався на розпорядження голови московського департаменту культури Олександра Кибовського. У підсумку залишилося 20 кінотеатрів, де будуть показувати фільм.

Читайте також: Режисер фільму про Північну Корею: Це гірше за Радянський Союз

"За кілька днів до початку прокату пішов вал відмов, вже навіть з підписаними договорами. Тут немає ніякої таємниці, причина відмов у тому, що російська держава реагує на вимоги північнокорейської влади. Важко уявити, щоб хтось ще - Польща або Німеччина, Америка чи Японія - прислухався до вимоги північнокорейської влади. І як наслідок виникає питання: чому Росія прислухається, чому виконуються вимоги і приймаються вказівки, що знаходяться поза юридичної площини, від держави і режиму, статус якого не потрібно нікому пояснювати", - заявив Манський.