Парубій знайшов винних у підвищенні зарплат нардепам

Голова Верховної Ради Андрій Парубій пояснив, за яких умов було ухвалено рішення про підвищення зарплат народним депутатам

Про це очільник українського парламенту заявив під час засідання національної ради реформ щодо удосконалення податкової системи, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що це рішення набуло великої кількості дискусій серед громадськості та пояснив, з якої причини свідомо не підписує цієї постанови.

За його словами, в українському парламенті давно виникла ідея щодо впорядкування виплати зарплат, для чого апарат ВР підготував проект постанови, в якому передбачено виплату зарплат депутатам згідно закону.

"Адже останні 15 років це відбувалося за підписом голови Верховної Ради. Тому що депутати не підходили до вирішення цього закону. Нажаль під час цього обговорення в бюджетному комітеті, група депутатів вийшла з ініціативою не тільки порядкувати зарплати, а ще й суттєво їх підняти. Мені було потім прикро дивитись, що деякі з цих ініціаторів навіть не проголосували за постанову", - наголосив Парубій.