Росія не пускає Червоний Хрест до українських заручників, - Порошенко

Росія продовжує перешкоджати місії Червоного Хреста у доступі до українських заручників попри домовленості на "нормандському саміті"

Про це заявив президент Петро Порошенко, повідомляє прес-центр адміністрації очільника держави.

Під час вручення вірчої грамоти послом Польщі в Україні Яном Пєклом президент звернув увагу держави на те, що у Кремлі продовжують ігнорувати всі домовленості. 

"Сьогодні ми отримали офіційну відмову щодо відвідання представникам найширшої гуманітарної місії – Міжнародної організації Червоного Хреста. Їм знову було відмовлено в допуску до наших заручників. Це є категорично неприйнятним, коли домовленості не виконуються", - наголосив Порошенко.

За його словами, країна-агресор також продовжує порушувати режим тиші на окупованих територіях, в результаті чого представники ОБСЄ потрапили під обстріл.

Порошенко згадав і про спробу російських бойовиків встановити спостережний пост на розведеній території, яка була недопущена українськими військовими.

"Глава держави наголосив на тому, що якщо Мінські домовленості і взяті зобов’язання не будуть виконуватися з боку Росії, санкції мають бути продовжені", - повідомляє відомство.