В Росії Верховний суд підтвердив величезні строки Карпюка і Клиха

Верховний суд підтвердив вирок двом українцям Станіславу Клиху і Миколі Карпюку за участь у чеченській війні. Клих отримав 20 років суворого режиму, Карпюка відправлять в колонію суворого режиму на 22,5 роки

Про це повідомляє Meduza

Верховний суд підтвердив вирок двом українцям за участь у чеченській війні.

Верховний суд підтвердив вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, які отримали тривалі терміни ув'язнення за звинуваченням в участі в бойових діях проти федеральних сил у Чечні в 1990-х роках.

"Верховний Суд розглядає скаргу захисту на вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, які отримали 22,5 і 20 років позбавлення волі відповідно за звинуваченням у вбивствах російських солдатів під час війни в Чечні", - йдеться у повідомленні.

Основними доказами звинувачення в суді стали явки з повинною, написані обвинуваченими в СІЗО, і свідчення неодноразово судимого українця Олександра Малофєєва, який відбуває в Росії 23-річний термін за вбивство жінки, вчинене в ході розбійного нападу. У Малофєєва діагностовано ВІЛ-інфекція в 4-й стадії, гепатит С і туберкульоз легенів; він визнав свою провину у вбивствах і тортурах російських солдатів і перерахував усіх, хто нібито воював в Чечні разом з ним - в тому числі і Яроша з Яценюком.