Білоруси назвали зірку в сузір'ї Близнюків "Гомельоблавтотранс"

Одну із зірок у сузір'ї Близнюків назвали "Гомельоблавтотранс", про що свідчить відповідний сертифікат

Така назва стала подарунком, який транспортники зробили самим собі до професійного свята, повідомляє "Беларусь сегодня".

Піднесуть подарунок на День автомобіліста і дорожника 28 жовтня. На урочистому заході буде презентовано спеціальний сертифікат, який підтверджує, що одне з небесних тіл у сузір'ї Близнюків, раніше безіменне, тепер називається "Гомельоблавтотранс".

"Нашому підприємству понад 70 років і таким чином ми вирішили зробити подарунок всім поколінням працівників. Зв'язалися з білоруським представництвом Міжнародного зоряного каталогу. Незабаром отримали сертифікат про те, що ім'я нашої організації присвоєно зірці 12-ої величини в сузір'ї Близнюки", - розповів заступник генерального директора з ідеологічної роботи і кадрів ВАТ "Гомельоблавтотранс" Олег Цилько.

Вартість подарунка на підприємстві називають незначною. До сертифіката додається фрагмент карти зоряного неба, на якому стрілкою вказано місцезнаходження тієї самої зірки. Вказані координати, за якими можна відшукати її і спостерігати в телескоп.

Фото: sb.by