Сербія депортувала росіян, які готували теракти в Чорногорії

Кілька громадян РФ, які готували захоплення держустанов і політичну дестабілізацію в Чорногорії, були депортовані з Сербії

Про це повідомило сербське видання Danas з посиланням на джерела в урядових колах.

Раніше, 24 жовтня прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич оприлюднив деталі плану захоплення державних установ у Чорногорії, що мали відбутися після парламентських виборів 16 жовтня.

Вучич також підтвердив інформацію чорногорського спецпрокурора Мілівоє Катніча про арешт групи громадян Сербії, які готували в Чорногорії захоплення Скупщини (парламенту) та стрілянину по учасниках мітингу опозиції з метою дестабілізації обстановки.

За словами Вучича, антиурядові акції готувалися за сприяння потужного "іноземного фактора". 

"Існують беззаперечні докази, що певні особи стежили буквально за кожним кроком прем'єра Чорногорії та інформували про це інших людей, які мали діяти за їхніми інструкціями. Ми знайшли у них €125 тис., спеціальну уніформу, інші речі. За прем'єром Чорногорії стежили за допомогою найсучаснішого обладнання "- сказав сербський прем'єр.

Невдовзі після публікації цих даних до Белграду прибув секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, який у закритому режимі зустрівся з сербськими президентом, прем'єром, головами МЗС і МВС. За офіційними даними, росіяни запропонували сербам створити канал зв'язку з Московою для співпраці в сфері безпеки.

Інформація про депортацію громадян РФ з'явилася під час візиту Патрушева.

Як повідомляє "Ъ" з посиланням на інформоване джерело, завданням Патрушева було налагодження ситуації з метою недопущення скандалу у російсько-сербських відносинах.

Читайте також: "Кольорова революція" по-кремлівськи. Роcія провалила псевдомайдан у Чорногорії

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив Росію у фінансуванні кампанії проти приєднання Чорногорії до НАТО.