Порошенко задекларував віргінський офшор

Серед задекларованих президентом Петром Порошенком цінних паперів у декларації за 2015 рік вказана компанія Prime Asset Partners Limited, яка засвітилась у скандалі з "панамськими паперами"

Про це повідомив у Facebook журналіст Дмитро Гнап.

Він відреагував на пояснення Порошенка, що "усі задекларовані компанії були створені в той час, коли я (Порошенко, - ред.) займався бізнесом".

"У 2014 була створена лише одна нова компанія, якою я володію напряму, – для продажу Roshen", - повідомив Порошенко у Facebook.

Гнап відзначив, що "очевидно, в дописі президента йдеться про компанію Prime Asset Partners Limited з Британських Віргінських островів".

"Ту саму скандальну офшорку з Panama Papers. Цим віргінським офшором Порошенко володіє одноосібно і напряму і створений він вже під час його президентства. Віргінський офшор президента є засновником кіпрської фірми, кіпрська володіє голандською, а голандська контролює український фонд, якому належить весь Roshen. Тобто, вся ця шоколадна піраміда спирається на один маленький віргінський офшор", - написав Гнап.

Він відзначив, що "раніше Порошенко стверджував, що віргінський офшор йому був потрібен для передачі активів у "сліпий траст", а не для продажу".

Читайте також: Чи законні офшори Порошенка