Кремль тисне на татар, бо хоче від них лояльності перед виборами, - Фейгін

Зараз тиск російської влади на кримських татар пояснюється тим, що Кремль хоче від них лояльності напередодні президентських виборів, які мають відбутися у Росії у березні 2018 року

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV сказав адвокат Марк Фейгін.

"В Криму специфічна ситуація. Вона пов'язана з народом кримських татар. Російська влада намагається добитись від татар лояльності. Усі ці репресії спрямовані те, щоб зараз кримські татари припинили свою опозиційну активність. Або їх просто видавлять з території півострова. От чим займається російська влада", - сказав Фейгін.

За його словами, зараз ситуація суттєво ускладнилась. По-перше, з'явилась справа так званих кримських диверсантів, яку, незважаючи на етапування Панова та Захтея до Москви, розглядають саме в Криму. Панова та Захтея незабаром відвезуть до Криму.

"Друга причина — у березні 2018 року плануються президентські вибори в Росії, в яких братиме участь Володимир Путін. Йому треба забезпечити картинку, за якою усе населення Криму приймає нову російську владу, перебування півострова у складі Росії і немає ніяких проблем з громадами регіону. Владу дуже роздратувало, що татари майже у повному складі не голосували на виборах до Державної Думи у вересні", - пояснив адвокат.

Читайте також: Росія заборонила Меджліс. Як далі боротимуться кримські татари