Нардеп у декларації "забув" про дружину-мільйонерку

Позафракційний народний депутат Андрій Деркач не зазначив у своїй електронній декларації власність своєї дружини, яка володіє мільйонним капіталом

Про це свідчать дані електронної декларації.

Деркач, у деяких пунктах документа зазначив, що не надасть інформацію про власність дружини з мотивів порушення конституційних принципів верховенства права, забороняючого втручання в особисте життя і суперечить Європейській конвенції з прав людини.

Дружина Деркача володіє об'єктом незавершеного будівництва, проте в декларації не вказується, про який саме об'єкт йдеться. Також вона задекларувала гараж, дві квартири у Києві (245,5 і 236,9 кв.м.), житловий будинок на Київщині (287 кв.м.) і земельну ділянку 1500 кв.м. В усіх цих об'єктах не вказується тип права власності і ціна.

У розділі "Цінні папери" зазначено 21 пунк, проте ні вартості ні кількості не вказано. Усі цінні папери записані на дружину Деркача.

Нардеп володіє 5% від загального капіталу у ТОВ "ЕРА-МЕДІА" (його дружина-власник – 85%) , 5% від загального капіталу у ПАТ "Інформаційно-видавнича група "ТЕЛЕГРАФ" (його дружина-власник – 95%). Також дружина Деракача володіє корпоративним правом і є власником ще однієї компанії, що не вказана у декларації. Проте вартість у грошовому вираженні складає 9 млн 977 тис. 405 грн.

Також дружина Деркача вказується у 10 пунктах фінансових зобов'язань. Суми зобов'язань не вказано.