В Україні визначили найбільш консолідовану партію Ради

За даними громадської організації "ОПОРА" найбільш консолідованою фракцією з найвищим показником узгоджених голосувань у парламенті є партія "Народний фронт"

Про це повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА".

У межах дослідження була опрацьована інформація про результати всіх голосувань у Верховній Раді України в період з 27.14.2014 до 15.07.2016.

Як зазначають дослідники, про рівень консолідованості і реальної суб’єктності парламентської фракції свідчить кількість голосувань, де фракція діяла узгоджено. Тобто, коли більше половини депутатів (50% + 1 депутат) голосували однаково за кожне окреме питання порядку денного, що винесене на розгляд Верховної Ради.

"За більш ніж півтора року роботи парламенту найвищий показник фракційної згуртованості продемонстрував "Народний фронт". Із загальної кількості голосувань, що відбулися станом на липень 2016 року, у 89% випадків фракція діяла консолідовано, тобто більше половини депутатів фракції голосували узгоджено", - йдеться у дослідженні.

"Консолідоване голосування фракції є ознакою того, що підготовча робота була успішною і депутати не тільки знають, але і розділяють спільну позицію фракції. Звертає на себе увагу той факт, що найменш консолідованими є фракції, які позиціонують себе як парламентська опозиція або претендують на цю роль", - наголошують автори.