Клінтон і Трамп - найбільш непопулярні кандидати з 1956 року, - дослідження

Кандидати у президенти США Гілларі Клінтон від демократів і Дональд Трамп від республіканців є найбільш непопулярними кандидатами в президенти США з 1956 року

Про це йдеться у повідомленні американського інституту дослідження громадської думки Gallup.

Як наголошується в повідомленні, Трамп згідно з результатами досліджень, є найбільш несприятливим кандидатом в очах виборців за всю історію проведення опитувань громадської думки під час президентських перегонів.

Негативний відсоток неприйняття Трампа становить 61%.

В свою чергу Клінтон посіла друге місце, її кандидатура не подобається 52% опитаних виборців.

Дослідники відзначили, що Трамп і Клінтон за кілька годин до завершення президентської кампанії перед днем ​​виборів, 8 листопада, мали гірший результат популярності серед американців, починаючи з 1956 року.

Для порівняння, на минулих президентських виборах в 2012 році кандидатура президента Барака Обами викликала негатив у 37% виборців, кандидатуру від Республіканської партії Мітта Ромні не сприймали 43%, позитивно про нього висловлювалися 55%.

Останнє дослідження було проведено шляхом телефонного опитування дорослого населення 2-5 листопада у всій країні. Під час дослідження було опитано 1,033 тис. громадян США, які досягли 18-річного віку і проживають у всіх 50 штатах (включаючи федеральний округ Колумбія).