"Перемогла свиня з небезпечними ідеями": сценарист Соркін написав відкритий лист після перемоги Трампа

Голлівудський сценарист Аарон Соркін, відомий за фільмами "Соціальна мережа", "Західне крило", "Новини", написав відкритий лист своїй дружині і доньці після обрання Дональда Трампа президентом США

Лист був опублікований на сайті Vanity Fair.

"Минулої ночі світ змінився, і я не зміг захистити нас від цього. Це жахливе відчуття для батька. Не буду пом'якшувати - це правда жахливо. Це, звичайно, не перший раз, коли мій кандидат не виграв (насправді шостий), але це перший раз, коли перемогла по-справжньому некомпетентна добірна свиня з небезпечними ідеями, серйозним психічним розладом, без будь-якого уявлення про світ і без всякого бажання їх мати", - йдеться у листі.

Також сценарист зазначає, що переміг не тільки Трамп - перемогли і його прихильники - ку-клукс-клан: білі націоналісти, сексисти, расисти і скоморохи. "Це перемога жінконенависницьких придурків по всьому світу. Ненависті була дана надія".

За його словами, наслідки цієї перемоги вже є по всьому світу: економісти пророкують довге і глибоку рецесію, союзників в НАТО охопив обгрунтований страх, бояться і американці-мусульмани, американці мексиканського походження, афроамериканці. 

Але Соркін не падає духом і пише, що потрібно робити.

"По-перше, згадаємо, що ми не одні. Мільйони людей в Америці і мільярди по всьому світу відчувають те ж, що і ми.

По-друге, ми встанемо з ліжка. Трампісти хочуть бачити таких людей, як ми, які схлипують і обговорюють переїзд до Канади. Я не дам їм цього, і ви не дасте. І ось що ми зробимо.

Ми, чорт візьми, будемо боротися! Ми не безсилі і не безголосі. У нас немає більшості в Білому домі або сенаті, але у нас є представники там. І непогано б пам'ятати, що більшість членів партії Трампа такої ж думки про нього, що і ми. 

Ми включимося. Ми будемо робити все, що ми можемо, щоб боротися з несправедливістю скрізь, де зустрінемо її", - наголосив сценарист.

Підсумував свій лист Соркін словами про те, що Америка не перестала минулої ночі бути Америкою, і "ми не перестанемо бути американцями. Боротьба не закінчена, вона тільки починається".