У Латвії побудують порт для кораблів НАТО

У латвійському місті Лієпая планують створити військову базу, на якій знаходитимуться розташовані в місті підрозділи збройних сил, а також порт для кораблів НАТО

Про це заявив державний секретар Міністерства оборони Латвії Яніс Гарісонс, повідомляє Delfi.

"У перспективі ми плануємо все розмістити на околицях бульвару, у тому числі - розмістити там окремий військовий порт. У рамках проекту через десять років можливо також обладнання пристаней, у тому числі для кораблів НАТО", - заявив Гарісонс.

Він уточнив, що не планується створювати спеціальну базу для НАТО, оскільки сили альянсу зможуть використовувати військову інфраструктуру Латвії.

У Лієпаї в даний момент розквартировані дев'ять структур Міністерства оборони Латвії, у тому числі військові кораблі Морських сил.

Розвиток військової бази в Лієпаї розбитий на два етапи. Впродовж першого етапу планується побудувати казарми, будівлю штабу, їдальню, склад продуктів, медичний центр, спортивний комплекс, гарнізонний склад, склади Морських сил, ремонтну майстерню, транспортні бокси і так далі. На другому етапі будуть побудовані склад боєприпасів, заправна станція, пристані і інші об'єкти.