Вирок у "справі Чийгоза" буде обвинувальним, - Полозов

Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза Микола Полозов не має сумнівів, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму винесе його підзахисному обвинувальний вирок

Про це Полозов заявив у коментарі "Крим.Реалії".

Він зазначив, що судді "вже не стримуються, займають сторону обвинувачення", і, незважаючи на свідчення більшості свідків, які не підтверджують участі Чийгоза в організації масових заворушень, спиратися суд буде на дані кількох "засекречених свідків".

"Справа в тому, що ще ні по одному процесу, який йде у відношенні громадян України, як в Росії, так і на окупованій території, не було винесено жодного виправдувального вироку. Всі ці вироки заздалегідь вирішено наперед і, звичайно, свідчення тих людей, які не свідчать проти Чийгоза, не будуть покладені в основу вироку", - зазначив Полозов.

У суді у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза допитали понад 100 людей, жоден з них не дав свідчень проти обвинуваченого.

Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії "Русское единство".

Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджи.