Аваков оголосив відкритий конкурс на місце Деканоідзе

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ініціює відкритий конкурс на займання посади голови Національної поліції

Про це він написав у Facebook.

"Призначення на посаду керівника Національної поліції відповідно до законодавства не передбачає проведення конкурсу", - написав Аваков.

Він уточнив, що враховуючи той факт, що до людини, яка очолить Нацполіцію, має бути беззастережна довіра, він прийняв рішення про проведення консультативного конкурсу для поліцейських на заміщення цієї посади.

За його словами, "з метою уникнення політичних спекуляцій та проведення чесного та відкритого відбору кандидата" на посаду керівника Нацполіції, створена Консультативна комісія міністра, до якої будуть запрошені професійні експерти з міжнародного корпусу стратегічних партнерів МВС: США, Канади, Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM) і "авторитетних експертів від української громадськості".

Аваков наголосив, що відбір здійснюватиметься комісією на підставі результатів кваліфікаційних іспитів і співбесіди. Після фінальної співбесіди Консультативна комісія рекомендуватиме йому найбільш гідних кандидатів на посади главу Нацполіції, після чого кращий з відібраних кандидатів буде запропонований міністром на розгляд Кабміну.

Умови конкурсу будуть оголошені найближчим часом, зазначив він.

Глава МВС також зазначив, що сьогодні діють спрощені критерії відбору кандидатів на цю посаду, але 1 січня 2017 року вони значно змінюються і стають більш вимогливими.