Кубів хоче призначити керівника "Укренерго" до кінця листопада

Уряд повинен якнайшвидше визначитися з новим очільником "Укренерго", адже т.в.о. голови компанії вже повинен залишити посаду

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів, повідомляє Еспресо.TV.

Питання щодо зміни керівництва в "Укренерго" йому під час засідання уряду поставив нардеп від БПП Юрій Соловей. Він зазначив, що ще півроку тому в конкурсі на очільника "Укренерго" переміг Сергій Зуєв, втім його не було призначено на посаду. 

Понад те, 2 тижні тому Комітет з питань економічної політики під час розгляду цього питання рекомендував уряду призначити переможця конкурсу тимчасово виконуючим обов'язки, оскільки діючий керівник "Укренерго" вже повинен був залишити посаду у зв'язку із завершенням терміну служби.

"Подання одного із заявників до суду зобов'язало міністерство економіки призупинити призначення. Я зустрівся з усіма кандидатами і на сьогодні була дана правова оцінка. Засідання номінаційного комітету щодо конкурсу на дане підприємство буде визначено до кінця місяця", - наголосив Кубів.