ВМС України отримали від США швидкісні човни

У комплексному пакеті допомоги для України, який був схвалений на Варшавському саміті НАТО, одним із пріоритетів є відновлення спроможностей ВМС

Про це під час прес-конференції заявила начальник управління комунікації та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, повідомляє "Укрінформ".

"Іноземні партнери надають всебічну допомогу у відновлені Військово-морських сил України. У комплексному пакеті допомоги для України, який був схвалений на Варшавському саміті НАТО, одним із пріоритетів є відновлення спроможностей ВМС, а особливо відновлення корабельного складу, спостереження надводної та підводної обстановки", - заявила Гаврилюк. 

Вона розповіла, що від США український флот отримує допомогу за напрямками розвитку протимінних спроможностей, підготовки підрозділів морської піхоти, розвитку системи управління та менеджменту ВМС. Від Великої Британії - в розвитку морської піхоти. Від італійської сторони - допомогу в питаннях проведення амфібійної ситуації.

"ВМС отримали від США швидкісні човни та обладнання зв'язку, обмундирування та спорядження від Турецької республіки", - сказала начальник управління комунікації та преси.