У Малайзії тисячі людей вийшли на вулиці за відставку прем'єр-міністра

В суботу, 19 листопада, в столиці Малайзії Куала-Лумпур тисячі людей вийшли на акцію з вимогою відставки прем'єр-міністра Наджіба Разака у зв'язку з його ймовірною причетністю до великого фінансового скандалу

Про це повідомляє видання "Гардіан".

Поліція заарештувала кількох лідерів опозиції, а також заблокувала дороги через кілька годин після початку ходи, проте активісти все одно вийшли на демонстрації. Мітингувальники пройшли по місту, вигукуючи гасла "Врятуємо демократію".

Люди йшли з барабанами і вувузелами. За акцією протесту стежать 7 тисяч поліцейських. Одночасно поліція оголосила мітинг незаконним.

Зазначимо, прем'єр-міністр Наджіб Разак зараз знаходиться в Перу на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Його критикують за великий скандал зі зникненням грошей з заснованого ним малайзійського державного фонду 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Справа по цьому фонду розслідується вже в США, Малайзії, Сингапурі та Швейцарії.

Слідчі припускають, що з малайзійського фонду були украдені мільярди доларів, частина з яких, ймовірно, була витрачена на придбання активів у Сполучених Штатах. Прем'єр-міністр країни всі звинувачення заперечує.