Луценко розповів про зустріч в Гаазі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що обговорив з представниками міжнародного кримінального суду в Гаазі

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У мене було кілька зустрічей з представниками офісу прокурора МКС в Києві, сьогодні ми зустрічалися з керівником офісу прокурора і обговорювали можливість спільного підходу до цих двох справах. Наше слідство вважає, що не можна окремо розглядати події на Майдані, події під час анексії Криму та події під час російської не оголошеної агресії на українському Донбасі", - сказав він.

За його словами, колишній президент Віктор Янукович створив організовану злочинну групу і разом з іншими особами здійснював злочини проти українських громадян, став на шлях державної зради.

"Ми вважаємо, що це один склад злочину, і ми пропонуємо колегам з офісу прокурора МКС розглядати цю справу як справу державної зради екс-президента, вбивства за його наказом сотень людей, початок неоголошеної військової агресії, що призвело до злочинів проти людяності та воєнних злочинів", - сказав генпрокурор.