Кабмін почав запровадження страхової медицини

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні затвердив концепцію реформи системи охорони здоров'я, яку запропонувало профільне міністерство

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Не секрет, що система охорони здоров'я перебуває в коматозному стані. Останні спроби її реформувати - це був крок до знищення системи охорони здоров'я. Сьогодні реформа охорони здоров'я - пріоритет", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду.

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк зазначив, що прийнята концепція передбачає поетапне впровадження в Україні системи медичного страхування.

"Тому що охорона здоров'я - це не тільки про хвороби, про якість медичної послуги. Однак, на жаль, наша система на сьогоднішній день є джерелом фінансової катастрофи", - сказав він.

За словами Ковтонюка, врегулювати це питання можна тільки за допомогою запровадження страхової медицини.

"Яке є рішення з цієї проблеми? Це національна система медичного страхування, де кошти наші з вами, які ми платимо як платники податку, йдуть на послуги для кожного з нас. Наша концепція пропонує модель такої системи і поетапний шлях, як її можна в Україні впровадити ", - сказав Ковтонюк.