Майдан привів у політику нових людей, які не висунули власних лідерів, - Пасхавер

Події Майдану привели в українську політику новий прошарок людей, які не зуміли висунути власних політичних лідерів

Про це позаштатний радник президента України Олександр Пасхавер розповів у програмі "Відповіді" з Ольгою Лень в ефірі Еспресо.TV.

"Майдан вивів на сцену абсолютно новий прошарок людей. Це не молоді люди, можна сказати, що вони молоді духом. Так сталося, що на Майдані і біля Майдану, і волонтерський рух - це були люди, у яких були абсолютно інші цінності. Це був піднесений рух, у них були цінності несхожі на цінності виживання, які нав'язали нашому народу 400 років без державності", - сказав Пасхавер.

За його словами, ці молоді духом люди не зуміли зробити ні партії, ні висунути лідерів і це досить незвично, тому що революції зазвичай готуються людьми, які вже дозріли для політики. Ці люди створюють політичні структури, висувають яскравих лідерів.

"Таких лідерів у нас не було з нового політикуму. Їх і зараз немає. Я їх усіх знаю, вони дуже хороші хлопці, але вони не лідери країни. І ось вони в процесі Майдану передали владу ліберальним представникам старого політикуму", - резюмував радник президента.